Asociația Română de Închirieri

 

MISIUNE

  • Asociația Română de Închirieri dorește să reprezinte majoritatea firmelor de închirieri utilaje și echipamente pentru industrie si construcții din România prin promovarea activă a conceptului de închirieri utilaje. 
  • ARI dorește să susțina, în mod transparent, pentru toți membri din piață - clienți, furnizori, instituții de reglementare, ingineri - un standard ridicat de siguranță, profesionalism și bune practici care să permită dezvoltarea sănătoasă a pieței de închirieri din Romania în context European.
  • ARI dorește să reprezinte interesele membrilor săi în fața terțelor părți implicate la nivel national și international: guvern, parlament, asociații naționale și internaționale, etc.

 

Obiective principale:

 

  1. Dezvoltarea și popularizarea conceptului de închirieri utilaje si echipamente în România.
  2. Îmbunatățirea permanentă a legislației și practicilor naționale în vederea alinierii la cele mai noi standarde europene în vigoare.
  3. Protejarea membrilor săi în fața riscurilor de furt și abuz de incredere.
  4. Stabilirea unui cod național de conduită și bune practici care să asigure un înalt standard de siguranță și transparență pentru parțile implicate în industrie (clienți, furnizori, asiguratori, finanțatori, operatori, organe de stat, Asociații internaționale, etc).
  5. Comunicarea de informații statistice de incredere către membrii asociației care să permită acestora îmbunătățirea performanțelor proprii în contextul unei permanente schimbări.